Ung veteran har byggt hundratals hus online

I oktober firade den webbaserade hustillverkaren Movehome tre år och sedan starten 2012 har flera hundra familjer byggt sitt nya hus på nätet.

Våren 2014 lanserade hustillverkaren A-hus ett webbverktyg som gör det möjligt att designa och göra alla materialval, för att sedan beställa och köpa sitt nya hus på nätet. Sedan dess har 30 000 hus designats på sajten där ett tiotal till slut hamnat i kundkorgen.

Men A-hus var långt ifrån först med att göra det möjligt att bygga sitt drömhus online. Redan i oktober 2012 lanserade Trivselhus varumärket Movehome och det interaktiva verktyget Bygg online, och under senhösten 2013 flyttade den första familjen in i ett hus helt beställt via nätet.

Annons

– Vi bygger årligen över 100 hus på det här sättet, och vi bygger dem enbart på totalentreprenad vilket är en trygghet för våra kunder, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome.

Släpper lös tryckt katalog

Movehome har under de tre år som varumärket existerat fortsatt att utveckla sitt koncept. Bland annat med nya husmodeller men även genom att göra verktyget Bygg online ännu mer intuitivt så att användarna enkelt ska kunna forma sitt hus på nätet.

Under det senaste året har Movehome även ökat i kännedom med 49 procent och enligt egen utsago är man i dag det femte starkaste varumärket bland människor som planerar att bygga hus det närmaste året. Nyligen lanserade den webbaserade hustillverkaren även, kanske lite oväntat, en tryckt papperskatalog.

– Vårt varumärke är så starkt att vi kan komplettera vår webb med ett tryckt material för att nå ut ännu bredare. Vi vet att många människor älskar att bläddra i en härlig papperskatalog och vi vill förstås möta våra kunder i så många olika kanaler som möjligt, även om den digitala är vårt huvudspår, säger Jennie Blom.

Annons