Uppgift: Amazon tar över konkursade Toys R Us-butiker

Röstassistent får showroom?

Leksakskedjan Toys R Us har under de senaste månaderna rapporterat om svajig ekonomi och svag försäljning på flera håll i världen, och så sent som förra vecka kom beskedet: Alla kedjans butiker i USA kommer att stängas.

LÄS ÄVEN: Toys R Us i konkurs - lägger ner alla butiker i USA

Annons

Görs om till Amazon-butiker?

Men nu kommer nya rapporter om att åtminstone en del av butikerna kan få nytt liv - av ingen mindre än det företag som åtminstone i Storbritannien anklagades för att ligga bakom Toys R Us problem från början. Enligt uppgifter till Bloomberg Technology har nämligen Amazon visat intresse för att köpa ett par av leksakskedjans butiker.

LÄS ÄVEN: Toys R Us nära kollaps - över 3 000 kan få gå

Enligt Bloombergs källor ska inte Amazon vara intresserade av att "upprätthålla Toys R Us varumärke", utan snarare av att använda butikslokalerna för andra ändamål.

Hemlig butiksplan

Vilka butiker som skulle vara aktuella att ta över avslöjas inte, och det framgår inte heller vad Amazon mer exakt skulle ha dem till. Bloomberg spekulerar i att Amazon eventuellt skulle kunna ha användning för fysiska butiker för att marknadsföra en del av sina tekniska nyheter, som till exempel röstassistenten Amazon Echo.

Varken Amazon eller Toys R Us ska ha velat kommentera Bloombergs uppgifter.

Annons