Upplands-Bro välkomnar Zalando: ”Jättekul med ett så starkt varumärke”

Perfekt läge och företagsklimat i Upplands-Bro, enligt kommunens näringslivschef.

I dag kom beskedet: Zalandos Sverigelager - som ska serva kunder i hela Norden - ska öppnas i Brunna i Upplands-Bro kommun, norr om Stockholm.

- Ja, det är riktigt kul. Vi fick höra om det i går kväll, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Upplands-Bro kommun till Ehandel.se.

Annons

Enligt Mathias Forsberg har Zalandos beslut att etablera sig i Brunna omgärdats av ganska hög sekretess, och även om han vetat ett tag att det varit på gång, så kom alltså beskedet så sent som i går.

- Det är jätteroligt att ett så starkt varumärke väljer att etablera sig här.

Väntar sig pendlare från Stockholm 

Det är inte kommunen som äger marken som Zalandolagret ska byggas på, men dess tjänstemän har fått vara behjälpliga med svar på frågor bland annat om hur möjligheterna att hitta personer att anställa ser ut. Zalando har tidigare meddelat att det nya Sverigelagret beräknas ge jobb åt mellan 200 och 300 personer.

- Så de har undrat om vi har tillräckligt mycket arbetskraft och så, säger Mathias Forsberg.

Har ni det då?

- Nja, i kommunen är det tveksamt, men i nordvästra Storstockholm finns det absolut. På 20-25 minuters pendlingsavstånd finns det en miljon människor. Så det är inga konstigheter.

Logistikbranschen kommunens största

Mathias Forsberg menar att beslutet att etablera sig i Upplands-Bro troligtvis bygger på både det geografiska läget i närheten av Stockholm, och på kommunens företagsklimat, som brukar placera sig högt i olika rankningar.

Sedan 2013 ska Upplands-bro ha fått 500 nya arbetstillfällen (med Zalandos lager blir det alltså uppemot 800), och branschen lager och logistik ska nu vara kommunens största.

Annons

- Läget får man gratis men det andra måste man jobba för, och det har vi lyckats bra med, säger Mathias Forsberg.

LÄS ÄVEN: Zalandos Nordenlager hamnar norr om Stockholm

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!