Zalandos Nordenlager hamnar norr om Stockholm

Det omtalade lagret ska byggas i Brunna.

I slutet av förra veckan avslöjades det att Zalandos planerade Sverigelager, som ska serva kunder i hela Norden, skulle hamna “i Mellansverige”. Nu tar en av e-handlarens VD:ar, Rubin Ritter, bladet från munnen och berättar att den exakta platsen blir Brunna i Upplands-Bro kommun, norr om Stockholm.

- Vi har valt platsen baserat på läget och infrastrukturen. Vi har fått många anbud, och detta ger de bästa förutsättningarna i termer av hastighet och tillgång på bra arbetskraft, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Annons

Investering på uppemot 30 miljoner euro

Det nya lagret ska bli 30 000 kvadratmeter stort och antalet anställda kommer att hamna någonstans mellan 200 och 300 personer. De ska enligt Nyhetsbyrån Direkt inte vara anställda av Zalando, utan av ett bemanningsföretag.

Enligt uppgift innebär det nya Sverigelagret en investering på mellan 20 och 30 miljoner euro. Lagret ska tas i drift från och med i höst, och förväntas på sikt korta ner leveranstiderna i Sverige till 1-2 dagar från nuvarande 2-5 dagar.

- Vi ser bra tillväxtpotential i Norden, till en försäljning på mer än 1 miljard euro under de kommande åren, säger Rubin Ritter.

LÄS ÄVEN: Upplands-Bro välkomnar Zalando: "Jättekul med ett så starkt varumärke"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!