Utredde betalmetod i 4 år – äntligen dags för lansering

E-handlare lägger in Bitcoin och Bitcoin Cash i kassan.

I slutet av 2017 sköt värdet på Bitcoin i höjden och flera svenska e-handlare var inte sena att plocka in den nymodiga valutan som betalmetod i sina butiker. Vi på Ehandel.se har bland annat kunnat berätta att Webhallen och Emporium Sweden har hoppat tåget, samt att datorbutiken Inet var på gång.

LÄS ÄVEN: Ny svensk e-handel tar emot Bitcoin i kassan

Annons
Annons

"Våra kunder är oerhört pålästa"

Nu är Inets förberedelser klara och det har därmed blivit dags för e-handlaren att lansera kryptovalutor som betalmetod. Först ut är enligt ett pressmeddelande Bitcoin och Bitcoin Cash.

- Vi tror på globala, decentraliserade valutor såsom Bitcoin och Bitcoin Cash. Framtidens kunder kommer se det som en självklarhet att kunna betala med en valuta som inte är bunden till ett land eller en bank och vi ska vara med i den utvecklingen, säger Erik Wickman, vd på Inet, i en kommentar.

Enligt Inet är möjligheten att betala med kryptovalutor något företagets kunder har efterfrågat under en längre tid, och faktum är att vi skrev om Inets kommande satsning på betalmetoden redan 2014.

LÄS ÄVEN: Datorbutiken Inet öppnar för betalning med Bitcoin

Nu har e-handlaren landat i att det är möjligt att erbjuda betalning med valutorna på ett tryggt och säkert sätt.

- Våra kunder är oerhört pålästa och snabba på bollen när nya tekniker introduceras, men vi har velat avvakta till rätt tidpunkt. Spekulationer och volatiliteten i kryptovalutor har skapat osäkerhet för både kunder och företag, nu tror vi att kryptovalutorna är redo för vår marknad.

"Lika enkelt som Swish eller PayPal"

Den som vill handla med kryptovalutor hos Inet får göra sin betalning via tjänsten BitPay, som också samarbetar med bland andra Microsoft.

- Vi ser fram emot samarbetet med BitPay, våra kunders säkerhet är viktigast för oss. Att använda BitPay i vår e-handel är idag nästan lika enkelt som att använda Swish eller PayPal, säger Erik Wickman, vd Inet.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!