Vaimo köper upp dansk Magento-leverantör

Den svenska plattformsleverantören fortsätter att växa på andra sidan sundet genom att förvärva det danska Magento-konsultbolaget Customerwise.

Sedan Vaimo etablerade sig i Danmark sommaren 2014 har man lyckats locka till sig ett antal stora varumärken som till exempel Bauhaus Danmark och William Demant Holding Group.

Nu vill man stärka sin position ytterligare på andra sidan sundet genom att förvärva Customerwise, en Magento Silver-leverantörer i Danmark. Förutom att man tar över företagets 18 anställda utökar man även kundportöljen med bland annat Creativ Company, Baby Sam, Ilse Jacobsen och Sport24.

Annons
Annons

− Customerwise är en av Danmarks ledande Magento-leverantörer och genom förvärvet är vi nu ett team på 22 personer i två orter, Köpenhamn och Kolding, säger David Holender, CEO på Vaimo.

Asiatiskt partnerskap bra för Danmark

Vaimo har haft en aggressiv expansionstakt den senaste tiden och i början av november 2015 tog man klivet in i Mellanöstern genom att öppna ett kontor i Dubai, Förenade Arabemiraten.

I början av september inleddes även ett strategiskt partnerskap med det asiatiska e-handelsbolaget Transcosmos. Något man hoppas ska göra det lättare för Vaimos kunder att ta sig in på den asiatiska e-handelsmarknaden, men som även varit till nytta på den danska marknaden.

– Tack vare vårt partnerskap med Transcosmos, som vi ingick i oktober 2015, har vi kunnat snabba på vår expansion på den danska marknaden. Förvärvet lägger grunden för vår fortsatta tillväxt i Danmark samt vår vision av att bli världens ledande Magento-leverantör, säger David Holender.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!