Vill slippa panikdesignade tröjor – håller stängt på Black Friday

"Leder till en ogenomtänkt konsumtion".

I morse kunde vi berätta att e-handeln Asket upprepar förra årets tilltag och håller stängt under hela Black Friday.

LÄS ÄVEN: E-handlare håller stängt - jämför Black Friday med rökning

Annons

I år har dock fler e-handlare valt att gå samma väg. En av dem är EgetTryck.se, som säljer plagg med tryck och brodyr, som kunden väljer ut själv.

- Vi tycker helt enkelt inte att Black Friday är hållbart, av många anledningar. Det leder till en ogenomtänkt konsumtion som inte är hållbar, till priser som inte är hållbara för många företag samt ohållbara volymer som påverkar både vår personal och logistik negativt, säger Waldemar Söderqvist, vd för Custom Corner som driver EgetTryck.se, i ett pressmeddelande.

Lägger dagen på att korta leveranstiden

Det var i samband med en diskussion över en lunch tidigare i veckan som en av EgetTrycks medarbetare föreslog att butiken skulle hålla stängt under fredagen.

Hela företagets team var överens om att Black Friday fick på tok för stor uppmärksamhet.

- Vi släcker ner vår shop under hela fredagen och hänvisar till mail och telefon för de kunder som redan lagt beställningar. Istället för att lägga fredagen på att rea ut produkter som kunderna kanske egentligen inte behöver använder vi den till att erbjuda kortare leveranstid för våra befintliga kunder som redan lagt sina ordrar.

EgetTryck hoppas att företagets kunder ska kunna ägna dagen åt "något mindre stressfyllt" än att i panik tänka ut vad de kan trycka upp för tröjor just i dag.

Öppnar igen i morgon

Den som har en beställning att lägga är välkommen tillbaka i morgon, då butiken som vanligt har öppet igen.

- Självklart blir det lite kluvet budskap i och med att vi öppnar shopen i morgon igen och kör på som vanligt men många av våra kunder lägger ner mycket tid på att designa sina egna plagg med tryck och brodyr och då gäller det för oss att kunna leverera, säger Waldermar Söderqvist, och fortsätter:

Annons

- För oss som företag är det dessutom mycket roligare att kunna erbjuda dessa genomtänkta, roliga och snygga produkter. Det gör det möjligt för oss som företag att leverera en bättre produkt vilket i slutänden leder till mer nöjda kunder som är vår absolut viktigaste marknadsföring.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!