Visma fortsätter segertåget – köper även Wikinggruppen

Visma fortsätter sina erövringar i e-handelssverige.

E-handelsleverantören Wikinggruppen köps upp av Visma-koncernen. Det förklaras idag i ett pressmeddelande. Wikinggruppen ska enligt egen utsago driva fler än 1200 e-handelsbutiker och genom förvärvet hoppas man nu på att kunna få en än starkare utveckling.

- Utvecklingen inom e-handel går framåt i snabb takt, såväl inom B2B som B2C. Wikinggruppen tillhandahåller kostnadseffektiva, kompletta och flexibla lösningar inom båda dessa segment och bolaget har vuxit kraftigt. Wikinggruppens lösningar är ett utmärkt komplement till Vismas befintliga erbjudande, för såväl mindre som större kunder, säger Steffen Torp, direktör för divisionen Software SMB på Visma.

Annons

Köpte Trollwebb förra året

Förra våren kunde vi berätta att Visma köpt upp en stor Magentokonsult, nämligen Trollwebb.

LÄS ÄVEN: Visma är på krigsstigen - köper stor e-handelsplattform

Nu är det alltså dags igen och Wikinggruppen säger sig vara glad över att även de bli en del av den nya koncernen.

- Vi ser fram emot att bli en del av Visma-gruppen och alla de nya möjligheter som det innebär för både våra kunder och anställda. Tillsammans med Visma kommer vi att kunna accelerera utvecklingstakten och stärka vårt erbjudande till nytta för såväl befintliga som nya kunder, säger Jonte Bergman, grundare av och vd för Wikinggruppen.

Wikinggruppen uppges fortsätta verka som ett fristående bolag med egna kontor, men ska framöver ingå som en del i Vismas SMB-division.

Annons