Zalando bygger 130 000 kvm lager på nerlagd flygplats

I dag togs det första spadtaget på Zalandos nya logistikcentral i Lahr i sydvästra Tyskland.

Zalando har den senaste tiden presenterat goda tillväxtsiffror, och med framgångarna behövs förstås nya logistiklösningar för att företaget ska få ut sina leveranser så snabbt och effektivt som möjligt.

I dag togs så det första symboliska spadtaget för Zalandos planerade jättelogistikcentral i Lahr. Lagret, som ska byggas med start i höst är tänkt att bli 130 000 kvadratmeter stort.

Annons
Annons

- Med den här nya fastigheten fortsätter vi att utveckla vårt logistiknätverk. Vi kommer att dra nytta av våra erfarenheter när vi bygger det nya lagret och det kommer att innebära flera fördelar, som en bättre design och avancerade automatiseringslösningar. De här förbättringarna och vårt nya läge gör det möjligt för oss att erbjuda koretare leveranstider, säger Dr. Christoph Stark, Vice President Logistics på Zalando, till den tyska nyhetssidan MM Logistik.

Zalando, som nyligen också presenterade planer på att bygga ett nytt huvudkontor på 100 000 kvadratmeter i Berlin, har sedan tidigare tre stora logistikcentraler i Erfurt, Brieselang och Mönchengladbach. I Lahr ska den enorma logistikanläggningen byggas på vad som tidigare var en militärflygplats, enligt France TV.

"Visar på attraktivt läge"

Att logistikcentral nummer fyra placeras i Lahr är förstås glädjande för regionen Baden-Württemberg, som genom etableringen beräknas få åtminstone tusen nya jobb.

- Det här är inte bara goda nyheter för alla modeentusiaster i Baden-Württemberg, det visar också på att vårt läge är attraktivt. Det är också ett bra exempel på hur förändringar i näringslivet kan skapa nya möjligheter för jobb och tillväxt, säger Peter Hofelich, sekreterare på finansdepartementet i Baden-Württemberg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!