Search
Close this search box.
ANNONS

Zalando lanserar Beauty i Sverige

Zalando lanserar Beauty i Sverige
Mark Tranter, Inkรถpschef Beauty pรฅ Zalando
Izabella Borowska
izabella@influens.se

Dela artikeln:

Ehandel.se pratar med inkรถpschefen fรถr Beauty.

ANNONS

Zalando lanserade sinย skรถnhetskategori Beautyย i Tyskland, ร–sterrike och Polen fรถrra รฅret. E-handelsjรคtten bรถrjade med attย inkludera kosmetika, hudvรฅrdsprodukter och parfymer fรถr kvinnor, men i oktoberย รถppnade fรถretaget upp den manliga skรถnhetsavdelningen pรฅ den tyska marknaden. I Tyskland รถppnade Zalando รคvenย en fysisk butik avsedd fรถr enbart det nya Beauty-sortimentet.ย 

Lร„S ร„VEN:ย Zalando tar skรถnhetssatsningen ut pรฅ gatan - รถppnar fysisk butik

Nu kommerย skรถnhetskategorin till Sverige, Danmark, Frankrike, Belgien och Italien. Sedan fรถljer รคven en lanserig av konceptet iย Frankrike och Belgien i slutet av mars och Italien i mitten av april.

โ€“ Vi vill vara startpunkten fรถr mode och livsstil i Europa och lanserar dรคrfรถr idag skรถnhetskategorin i Sverige och Danmark. Vi kommer att erbjuda ett brett sortiment med skรถnhetsprodukter frรฅn bรฅde svenska varumรคrken som Estelle & Thild och Lรถwengrip och internationella varumรคrken som Estรฉe Lauder och Clinique. Med skรถnhetskategorin vill vi lรฅta kunderna utveckla sin stil med de senaste globala skรถnhetstrenderna, sรคger Kenneth Melchior, Nordeuropachef pรฅ Zalando, i ett pressmeddelande.

I Sverige kommer e-handelsjรคttens nya koncept att erbjuda 6400 produkter till en bรถrjan, frรฅn cirka 200 varumรคrken.ย 

โ€“ย Vรฅr strategi รคr att kunna erbjuda globala och lokala varumรคrken. Vi kommer alltid att ha globalt kรคnda varumรคrken, men viย har fleraย lokala nordiska varumรคrken som vi vet att de nordiska kunderna รคr speciellt intresserade av i Sverige och Danmark. Men det vi strรคvar efter รคr att fรฅ det nordiska sortimentet ut till den europeiska marknaden. Sรฅ, ett varumรคrke som kanske har en lรคgre varumรคrkeskรคnnedomย i Europa kommer vi fortfarande attย lyfta upp det och sprida รถver alla vรฅra 17 marknader, tillย sรฅ mรฅnga av vรฅra kunder som mรถjligt, sรคgerย Mark Tranter,ย Inkรถpschef Beauty pรฅ Zalando, till Ehandel.se.

Detta รคr den fรถrsta nya kategorin som Zalando lanserar nรฅgonsin. Med den hรคr satsningen vill fรถretaget gรฅ frรฅn att vara fรถrknippat med endast mode - till att bli en "fashionย and lifestyle destination".

ย โ€“ Frรฅn det att vi รถppnade Zalando sรฅ รคr detta den fรถrsta gรฅngen vi lanserar en helt ny kategori. Skรถnhetย tillsammans med mode leder oss mot vรฅrย visionย om att inte bara vara ett modefรถretagย utan att bli en "fashionย andย lifestyle destination". Redan nu ser vi att tre av fem kunder kรถper bรฅde skรถnhet och mode under en shoppingrunda pรฅ Zalando, sรฅ detta รคr ett nytt viktigt fokus fรถr oss,ย sรคger David Hejgaard, Nordenchef pรฅ Zalando, till Ehandel.se.

โ€“ Efterfrรฅgan pรฅ skรถnhetsprodukter รคr tydlig hos kunderna. Vi ger Zalando-kunden mรถjlighet till att komplettera sin stil med rรคtt skรถnhetsprodukter genom att erbjuda ett fullskaligt stilrรฅd pรฅ vรฅr plattform, sรคger Pamela Wade-Lehmann, skรถnhetschef pรฅ Zalando, i ett pressmeddelande.

Ska niย utรถka skรถnhetssortimentet till de รถvriga nordiska lรคnderna?ย 

โ€“ย Vรฅrt strategiska mรฅl รคr att kunna erbjua Beauty till sรฅ mรฅnga Zalando-marknader som mรถjligt, men vi har inte nรฅgra bestรคmdaย tidpunkter fรถr de andra lรคnderna รคn. Men det stรคmmer, vi strรคvar efter att vara pรฅ alla vรฅra 17 marknader medย Beauty, sรคger Mark Tranter, till Ehandel.se.

Dela artikeln: