Zalando omsatte nära en miljard euro under Q1

Tillväxten fortsätter enligt prognosen.

Tyska klädjätten Zalando växer enligt prognosen med 22-24 procent under första kvartalet. Omsättningen för perioden ligger mellan 971 och 987 miljoner euro och närmar sig därmed nu miljarden med stormsteg, enligt preliminära siffror som företaget släppt nu under morgonen.

EBIT är mellan 10 och 30 miljoner euro. För inte så länge sedan framkom att ett nytt lager ska etableras i Sverige och enligt företaget själva är Norden en prioriterad marknad. 

Annons

- Efter en stark början av året, är vi glada att se att de nordiska marknaderna fortsätter växa. Vår svenska kundstock breder ut sig och vi vill fortsätta förbättra vårt erbjudande genom att ta fram piloter för nya tjänster, fördjupa samarbeten med lokala varumärken och minska leveranstider, genom det nya distributionslager vi öppnar i Sverige senare detta år, säger Kenneth Melchior, chef för Zalandos Norden-sektion.

Ska omsätta 20 miljarder euro 

Kvartalets tillväxt väntas därmed ligga i enlighet med prognosen för helåret 2017, där Zalando räknar med att växa med 20-25 procent. Kenneth Melchior pekar dessutom på att just de nordiska kunderna ligger långt framme vad gäller exempelvis mobil handel.

- Norden är e-handelsmogen, har god onlinepenetration och är digitalt avancerad. Köp med mobilen representerar över 50% av Zalandos totala försäljning, och den nordiska marknaden är spjutspetsen i denna utveckling. För att fortsätta attrahera de nordiska marknaderna är det avgörande att säkerställa rätt utbud för trendsättande svenskar, varför vi fortsätter våra investeringar i lokalt nordiskt mode liksom fortsätter tillhandahålla en hög nivå av internationella varumärken, fortsätter Melchior. 

Svenska Kinnevik är majoritetsägare i Zalando, som i höstas stod för nära hälften av investmentsbolagets verksamhet.

Nätjätten har tidigare deklarerat att målet är att omsätta 20 miljarder euro inom några år.

Annons