Zalando öppnar lager i Sverige

Zalando har sålt för över en miljard euro under Q4 - nu öppnar företaget sitt första nordiska lager i Sverige.

Över en miljard euro i omsättning och ett resultat (EBIT) på 81-104 miljoner euro. Det är facit när Zalando i dag presenterar sina siffror för årets fjärde kvartal. Men den största nyheten för dagen är förmodligen att Zalando i samma veva avslöjar planer på att expandera med fysisk närvaro i Norden. Det genom ett lager som ska placeras i Sverige.

- Lagret är tänkt att öppna i slutet av 2017 och skapa omkring hundra arbetstillfällen, skriver Zalando i ett pressmeddelande.

Annons

Det nya lagret ska serva Zalandos kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och i samband med att det öppnar kommer företaget enligt pressmeddelandet också att satsa på fler lokala varumärken. Lagret ska enligt Zalando likna de som företaget redan har öppnat i Frankrike och Italien. Lagret i Italien är 20 000 kvadratmeter stort.

En miljard på ett kvartal

För 2016 som helhet har Zalando nått en omsättning på drygt 3,6 miljarder euro samt ett resultat på uppemot 225 miljoner euro. Alla siffror är än så länge preliminära eftersom årsrapporten inte presenteras förrän i mars.

- Vi har avslutat ett lyckat 2016. För första gången har vi tagit oss över gränsen på en miljard euro under ett enda kvartal, vilket är ett tydligt resultat av vårt fokus på kunderna, kommenterar Rubin Ritter, VD på Zalando i pressmeddelandet.

Det har inte avslöjats var i Sverige det nya lagret ska ligga. Ehandel.se har sökt Zalando för en kommentar. 

LÄS ÄVEN:
Zalando om Sverige-lagret: En nyckel i företagets expansion

Annons