Zalando skickar sitt första paket från Sverige-lagret

Lagret är nu up-and-running.

I slutet av maj kunde vi avslöja att Zalandos Norden-lager skulle hamna i Brunna utanför Stockholm. Ett satellitlager som ska snabba på den tyska e-handlarens leveranser i hela Norden och möjliggöra entimmes-leveranser i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Så blir Zalandos nya Sverigelager

Annons

Föra bara några dagar sedan kom nyheten att 500 personer nyanställts till logistiksatsningen i Brunna och igår blev lagret invigt på riktigt, då det första Zalando-paketet lämnade lokalerna.

- Full kapacitet förväntas uppnås 2018. Satellitlagret i Brunna kommer att minska ledtiderna avsevärt, vilket möjliggör leveranser till alla nordiska huvudstäder nästföljande dag och möjligheten att leverera samma dag i Stockholm, säger Kenneth Melchior, Nordenchef på Zalando.

I dag erbjuder Zalando leveranstider på 2-5 dagar till Danmark och Sverige, vilket med det nya lagret i full sving ska minimeras till 1-2 dagar. I Finland och Norge kommer man att gå från 3-7 dagar till 1-3 dagars leverans.

Brunna-lagret ska på sikt även ge stockholmarna leverans samma dag och redan nu pilottestas returtjänster som “Zalando Hämtar” i området.


Det första paketet packas

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!