Zalando slutar med gratis frakt i hela Norden

Säg hej till en fraktfri-gräns.

Börjar e-handeln mogna månntro? Vi har sett flera företag sluta med helt fri frakt och istället införa gränser för hur små orders som skickas ut "gratis".

LÄS ÄVEN: H&M tar bort fri frakt

Annons

Modejätten Zalando vars signum länge varit fri frakt meddelade i november förra året att man såg över modellen i Italien. I förra veckan meddelade flera medier att fler av Zalandos marknader stod på tur att få betala för frakten, bland annat Storbritannien, Irland och Spanien.

I dag rapporterar Reuters att sötebrödsdagarna är slut även för nordiska konsumenter. En fraktfri-gräns är nämligen på väg till de nordiska Zalando-kunderna. Den nya gränsen ska införas i slutet av maj månad.

LÄS ÄVEN: Zalando börjar ta betalt för frakten i tre länder till

I de länder där man infört en fraktfri-gräns ska företaget lyckats stävja ett annars sjunkande ordervärde, som samtidigt väger tungt på Zalandos resultat. Gränsen ämnar alltså att först och främst försöka höja ordervärdet. Var gränsen hamnar i Sverige framgår inte, men i andra länder ligger den runt 250 kronor.

Enligt Reuters har Zalando inga planer på att inför en fraktfri-gräns på sina huvudmarknader; Tyskland, Österrike, och Schweiz. Anledningen sägs vara att dessa marknaden redan har ett tillräckligt högt ordervärde.

Annons