Zalando tänker inte sakta in – vill växa med 25 procent i år

Modegiganten från Tyskland fokuserar fortfarande på ökad tillväxt.

I slutet av förra veckan kunde vi avslöja att Zalando nu nått en miljard kronor i omsättning bara i Sverige. Men det är inte bara här som den tyska modehandlaren fortsätter sin tillväxt. I dag presenterar bolaget sina siffror för 2016 och kan därmed rapportera en omsättning på knappt 3,64 miljarder euro, vilket motsvarar en tillväxt för helåret på 23 procent.

20 miljoner kunder

Samtidigt nådde Zalando totalt 20 miljoner kunder som tillsammans bidrog till ett resultat (EBIT) på drygt 216 miljoner euro.

Annons

- Stark tillväxt kräver ständiga investeringar. Vi är stolta över att ha lyckats utöka vår verksamhet på ett lönsamt sätt, kommenterar Rubin Ritter, en av företagets VD:ar i ett pressmeddelande.

Enligt våra siffror har Zalandos tillväxttakt saktat in något i Sverige, men för 2017 planerar bolaget ändå en fortsatt tillväxtökning på mellan 20 och 25 procent. Det ska bland annat ske genom satsningar på satsningar på lagerbyggnader i Polen och Sverige. Under 2017 räknar Zalando med att skapa totalt 2 000 nya arbetstillfällen.

Ger sig in på basket

Dessutom har företaget köpt den tyska basketbutiken Kickz, som ska bidra till att stärka e-handlarens utbud inom sportsegmentet.

Bara under det sista kvartalet 2016 växte Zalando med över 25 procent, och nådde då en omsättning på nära 1,1 miljarder euro. Under årets sista tre månader låg snittordervärdet bland Zalandos kunder på drygt 70 euro, vilket kan jämföras med 66,5 euro för året som helhet.

Annons