Zalando växer med 20% – krossar 1 miljard euro under Q2

E-handlaren nådde över två miljarder euro i omsättning under första halvåret.

En tillväxt på drygt 20 procent och en omsättningssiffra på 1,1 miljarder euro. Det är Zalandos facit för Q2, kvartalet då e-handlaren bland annat fick sin första Zalando Fulfilment Solutions-kund i företaget Bestseller.

Samtidigt meddelar Zalando att omsättningen under det första halvåret ökade med 21,5 procent och nådde över 2 miljarder euro. Enligt ett pressmeddelande beror tillväxten under kvartalet bland annat på att företaget har fått fler återkommande kunder. Numera handlar snittkunden 3,7 gånger per år hos Zalando, vilket företaget menar är “all time high” i fråga om kundlojalitet.

Annons

Med tanke på hur försäljningen har gått hittills i år, anser sig Zalando vara starkt positionerade för fortsatt tillväxt under resten av 2017. För året som helhet väntar sig företaget en tillväxt “i den övre halvan” av spannet 20-25 procent.

Två nya superlager

För att bädda för sin fortsatta tillväxt kommer Zalando att etablera ytterligare två större lager, som ska hamna i Italien och Polen. De nya lagren ska ha samma storlek som Zalandos nuvarande logistikcenter i de tyska städerna Erfurt, Mönchengladbach and Lahr.

- Vi tror starkt på att tillväxt är rätt strategi för att öka värdet av vår affär. Våra nya siffror reflekterar vårt fokus på tillväxt med stabil lönsamhet. Det ligger i vårt DNA att utvärdera nya investeringsmöjligheter, testa idéer och sen skala upp dem, säger Rubin Ritter, en av Zalandos tre VD:ar, i ett uttalande.

Även resultatet har ökat under de senaste månaderna. För Q2 nådde Zalando ett resultat (EBIT) på 81,8 miljoner euro, vilket kan jämföras med 80,9 miljoner euro under samma period förra året. För årets sex första månader nådde resultatet strax över 102 miljoner euro. 

Annons