ABS Wheels omsatte 94 miljoner: ”Ökat helt enligt målsättningen”

Planerar att ta steget utanför Sverige.

Fälgexperten och e-handlaren ABS Wheels har nu presenterat sina siffror för det senaste räkenskapsåret. Företaget inleder rapporten med att meddela att "inga väsentliga händelser har inträffat under året".

Men sedan summerar bolaget en försäljningsökning på 34 procent, som motsvarar en omsättning på cirka 94 miljoner kronor under året. Vilket kan jämföras med en omsättning på drygt 70 miljoner året innan. Även rörelseresultatet har stigit från 8,4 miljoner kronor, till nära 10 miljoner under det senaste året.

Annons

LÄS ÄVEN: ABS Wheels ökade med 50 procent – slog 70 miljoner

Vi har ökat helt enligt målsättningen, vår plan var att växa och bibehålla den goda vinstmarginalen vi haft tre år i rad på mer än 10 procent. Konkurrerande branschkollegor har generellt 1 till 4 procents vinst på slutraden, säger Andie Lahdo, ägare och vd på ABS Wheels till Ehandel.

LÄS ÄVEN: 10-årig bilägare fick nya fälgar av ABS Wheels

Framåt planerar bolaget att bland annat expandera över landgränsen.

Härnäst planerar vi att etablera oss utomlands samt öka andelen verkstadspartners i Sverige för montering av våra produkter. Det mesta säljs över nätet och det är just därför vi behöver fler monteringspartners för att frakta billigare och erbjuda snabbare service, avslutar Andie Lahdo.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!