Ägaren sågar Mathem – efter megaförluster: ”Enorm besvikelse”

Nu hoppas de på en vändning.

Dagligvaruhandlarna på nätet, Mathem och Oda, får sig en rejäl känga av ägaren Kinneviks vd Georgi Ganev i samband med morgonens rapportsamtal, rapporterar Svd Näringsliv. Båda bolagen har gjort stora förluster år ut och år in, trots miljardinvesteringar från ägarhåll.

Det har varit en enorm besvikelse, säger han enligt tidningen.

Annons

Kinnevik, som är största ägare med en andel på 27 procent, har nu också skrivit ner värdet med hela 75 procent på det sammanslagna bolaget Oda/Mathem till 198 miljoner kronor.

Oda är i färd att ta in nytt kapital samtidigt som bolaget implementerar sin egenutvecklade logistiklösning i den nyligen förvärvade svenska verksamheten. Under kvartalet har vi gjort ytterligare en betydande nedskrivning för att reflektera den fundamentala refinansieringen av bolaget, och avser att flytta investeringen till vår kategori ’Other’ tillsammans med andra mindre betydande investeringar i ett kommande kvartal, skriver Kinnevik i Q2-rapporten.

"Världsklasslösning för logistik"

Trots att mataktörerna varit rena slukhålen kommer man att fortsätta stå bakom dem, då man fortfarande ser potentialen.

Oda har utvecklat en världsklasslösning för logistik, och vi tror att tekniken är tillräckligt bra. I kombination med Mathem kan de skala lösningen och det kommer hjälpa Mathem att bli mer effektivt. Därför backar vi dem, säger Georgi Ganev, enligt Svd Näringsliv.

Det har också skett omfattande uppsägningar hos Oda/Mathem då bolagen har behövt sänka sina kostnader rejält.

LÄS ÄVEN: Varslade 150 anställda – nu vill de fylla kassan med 1 miljard

Annons