Airmee krävs på 5 miljoner – underleverantör i konkurs

"Vill de ha elbilar eller inte?".

Utbildning: Amazon Seller Fundamentals - ny onlinekurs den 11 maj. Läs mer här.

Åkeriet Rent a husband har försatts i konkurs och kräver samtidigt last mile-speditören Airmee på fem miljoner kronor, rappoterar Di Digital. Tvisten rör ett avtal som sades upp och som Rent a husbands vd, Robin Jensen, menar ligger bakom konkursen.

Det är klart att det är på grund av Airmee. Vi hade ju investerat i den verksamheten för att utföra leveranser med 21 budbilar, säger han till sajten.

Annons

Airmee ska ha sagt upp avtalet när bilarna inte kunde levereras enligt utsatt tid, men återkom senare med ett nytt och för Rent a husband mindre fördelaktigt avtal.

Det har varit coronakris. Vi försökte få fram bilarna så snabbt det gick. Det tog några månader längre än önskat, men när vi väl hade fått bilarna, då sa de upp avtalet. Vill de ha elbilar eller inte? frågar sig Robin Jensen.

Di Digital avslöjar i samma veva att Airmee själva haft bekymmer med att betala fakturor i tid. Det ska finnas flera krav mot bolaget som rör leverantörsfakturor och telefonräkningar.

"Körde inte med elbilar"

Airmee har avböjt att ställa upp på en intervju med sajten för att kommentera uppgifterna, utan hänvisar istället till advokat Kristian Hermanrud på Gro advokatbyrå. Han menar att bolaget inte försökt att pressa priserna med sitt agerande, utan att Rent a husband inte körde med rätt typ av bilar.

Inte alls, avtalet sades i grund och botten upp för att de inte körde med elbilar. Airmee har en väldigt tydlig profil att köra elbilar vilket även är viktigt för deras ägare. Om man inte gör det har man inget annat val än att säga upp avtalet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!