Airmee värderas till 774 miljoner – mystisk storägare på väg in

Last mile-bolaget trycker gasen i botten.

Airmee meddelade nyligen att man landat nya kunder som Amazon, Stadium och Åhléns. Men det är inte det enda som är nytt. Enligt Di Digital, som tagit del av handlingar från Bolagsverket, är last mile-aktören även i färd med att få en ny storägare.

Totalt ska nästan 90 000 optionsrätter, motsvarande över 20 procent av bolaget vid omvandlande till aktier, ha öronmärkts för en investerare som inte namnges. Men vederbörande "ingår i en koncern som ingått ett viktigt affärsavtal med bolaget".

Annons

Nu spekuleras det i att investeraren skulle kunna vara Amazon. E-handelsjätten som 2018 skrev ett nytt treårsavtal med Postnord som logistikpartner i Sverige, redan ett år innan det var på väg att löpa ut.

Vill inte kommentera

Men i och med det tidigare nämnda partnerskapet med Airmee verkar nu alltså Amazon ha breddat sin horisont vad gäller logistikbolag i landet. Sedan tidigare är det också Kuehne Nagel, som driver Amazons svenska lager i Eskilstuna.

Huruvida det faktiskt rör sig Amazon eller ej är dock ännu oklart. Airmees vd, Julian Lee, vill heller inte kommentera vilka det gäller. Klart är däremot att värderingen i Airmee nu ökat till 774 miljoner kronor, enligt handlingarna hos Bolagsverket.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!