Alibaba krossade analytikerna – ökade dramatiskt

Briljerade i tredje kvartalet.

E-handelstitanerna blir allt större. Nu har Alibaba släppt sin rapport för det tredje kvartalet och det är inga dåliga siffror man presenterar. Faktum är att man rentav överträffade förväntningarna.

Försäljningen under kvartalet landade på 161,5 miljarder yuan, vilket motsvarar drygt 222 miljarder kronor. Det är en ökning med hela 38 procent jämfört med samma period förra året. Det är också 3 miljarder kronor mer än analytikernas förväntningar.

Annons

Även det justerade ebitda-resultatet slog förhandsanalyserna, som låg på drygt 73 miljarder kronor, på fingrarna. Det uppgick istället till 81 miljarder kronor och motsvarar en ökning på 26 procent jämfört med föregående år.

Nya rekord

Men inte nog med detta. De månatligt aktiva mobilanvändarna har ökat från 785 miljoner under Q2 till 824 miljoner under Q3 – det är 20 miljoner fler än det förväntade.

Sist men inte minst noterade man ett nytt intäktsrekord från molntjänsterna, där man för första gången tog sig över 10 miljarder yuan, runt 14 miljarder kronor, under ett kvartal.

Annons