Alva dubblar omsättningen och vänder till vinst

"Det viktiga är inte siffrorna i årsredovisningen".

I slutet av 2018 kunde vi berätta att e-handelsprofilen Alexander Hars och hans nya e-handel Alva hade fått tusen personer att byta lakan. Varumärket, som startades tillsammans med Johanna Lindberg Hars, hade uppenbarligen snabbt fått vingar.

LÄS ÄVEN: Alva har nått första miljonen

Annons

Nu har företagets siffror trillat in för räkenskapsåret som slutade den sista augusti 2020, och det ser ljust ut för Alva. Från en omsättning på över 3,3 miljoner 2018/2019 så kan e-handelsföretaget nu visa upp en omsättning på över 6,7 miljoner kronor.

Vi märker tydligt att fler och fler människor gör medvetna val och det är en stor del i vår tillväxt. Vi ser denna trend i Sverige men även i Tyskland som snabbt blivit en viktig marknad, säger Alexander Hars, vd och medgrundare, till Ehandel.

Resultatet tar även ett rejält kliv uppåt från minus 236 000 kronor, året innan, till plus 609 000 kronor för 2019/2020.

Spridningen av coronaviruset har haft en begränsad påverkan på försäljning och resultat för detta räkenskapsår. Det har lett till förseningar hos våra leverantörer som har påverkat intäkterna negativt. Samtidigt har vi sett en ökad efterfrågan från konsument, skriver Alva i samband med siffrorna.

Företaget konstaterar också att det är svårt att förutse pandemins påverkan på verksamheten framöver.

Vi ser dock en fortsatt stark efterfrågan på våra produkter, meddelar företaget.

Alexander Hars vill dock poängtera att dessa siffror inte är de viktigaste för Alva, som har ett större mål.

Det absolut viktigaste som hänt Alva under 2020 är inte siffrorna i årsredovisningen utan det vi faktiskt har gjort för bomullsodlarna. Alva har köpt 289 ton ekologisk bomull från 208 bomullsodlare i Indien. Dessa odlare har fått cirka 250 000 kronor i Fairtrade-premier och vi har donerat ytterligare 33 000 kronor för att stötta i Covid-krisen, säger Alexander Hars.

Annons

Den ekologiska odlingen ska också ha resulterat i att bönderna sluppit använda cancerframkallande bekämpningsmedel.

Vi på Alva brinner för att förändra en smutsig och orättvis bomullsindustri och fortsätter det arbetet. Framtiden ser ljus ut! avslutar Alexander Hars.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!