Amazon bekräftar fullskalig lansering i nytt EU-land

Sjätte landet i EU.

E-handelsjätten Amazon verkar vara på väg att avancera sina positioner inom Europa. Att man jobbar på en svensk sajt är bekräftat sedan november i fjol, då e-handlaren började söka folk till en svensk satsning. Och denna gång handlade det inte om molnverksamheten (AWS) utan om nätbutiken.

LÄS ÄVEN: Amazon jobbar på svensk sajt: ”Tror att du förstår”

Annons

Nu har Amazon bekräftat en fullskalig satsning i Nederländerna. E-handlaren har redan en lokal sajt (Amazon.nl) uppe i Nederländerna, men säljer just nu endast sina e-bokläsare och tillhörande böcker.

Öppnar marknadsplatsen 2020

Marknadsplatsen och den fullskaliga e-handeln är nu på gång. Något exakt lanseringsdatum har ej avslöjats men e-handlaren letar nu aktivt efter säljare till deras kommande nederländska marknadsplats. En lansering ska dock ske under 2020.

Vi är glada över att ta nästa steg för att växa vår verksamhet i Nederländerna. I dag tillkännager vi att vi kommer att utöka Amazon.nl senare i år och erbjuda våra holländska kunder ett större och bredare urval av produkter. Vi har precis kommit igång, men genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att värdera mest - låga priser, stort urval och snabb leverans - kommer vi att tjäna kundernas förtroende över tid, sade Roeland Donker, landschef Amazon Benelux, i ett uttalande i förra veckan.

För de som väntar på en svensk lansering på Amazon.se så ska det nämnas att Amazon.nl öppnade dörrarna redan 2014, gällande försäljning av e-böcker. Sedan tog det två år innan man översatte den tyska sajten till holländska och nu, 2020, verkar man alltså vara redo för en helt lokal sajt på Amazon.nl.

Gällande den svenska lanseringen så är Amazon just nu i stadiet att översätta den tyska sajten till svenska. En fullskalig lokal svensk satsning har vi ännu inte sett några tecken på. Amazon.nl kommer att bli Amazons sjätte marknad i EU.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!