Amazon-entreprenören tar in rejält med pengar – ”galen marknad”

Han har redan samlat flera e-handlare i portföljen.

I januari skrev Ehandel om Go North – ett företag grundat, så sent som i december förra året i Göteborg, av entreprenören Johan Hallenby.

Han har skapat en så kallad Amazon-aggregator. Det är ett företag som köper inkråmet av e-handlare som säljer bra på Amazon. Go North köper alltså inte en hel e-handlare, utan exempelvis lager och produkter.

Annons

Aggregatorn har också som mål att göra bolagen, som de köper in sig i, ännu mer lönsamma på den amerikanska jätteplattformen. När Go North letar efter bolag så letar man dock efter e-handlare med ett par års positiv historik och god tillväxt.

Många entreprenörer har gjort ett riktigt bra jobb med sina varumärken, men insett att man kanske inte kommer till nästa nivå med sitt egna kapital och utan ett grymt operativt e-handelsteam. Det är där vi kommer in i bilden, sa Johan Hallenby till Ehandel i mitten av januari i år.

NA-KD-profil med i rundan

Nu står det även klart att Go North tar in 77,5 miljoner i riskkapital. Rundan leds av riskkapitalbolaget Eequity. Men bland investerarna hittar vi bland andra också Collector-grundaren Lena Apler, NA-KD:s styrelseordförande och storägare Magnus Emilson – och e-handelsentreprenören Alexander Hars. Det rapporterar Di Digital.

Marknaden är galet het just nu och vi har över 200 000 potentiella varumärken som uppnår våra kriterier, säger Johan Hallenby till sajten.

Så här långt har han samlat elva varumärken i sin portfölj, vilket är i linje med målet om att köpa ett företag i veckan. Det rör sig hittills bland annat om e-handlare från Israel, Storbritannien och Estland, vilka säljer på Amazon. Och de säljer allt från sport- och utomhusprylar till DIY-varumärken och köksutrustning, enligt Di Digital.

LÄS ÄVEN: Han ska köpa en e-handlare i veckan: ”Amazon, det är där det händer”

Målet för Go North är att nå en omsättning i slutet av året på 100 miljoner. På tre års sikt är siktat inställt på att den ska ha tiodubblats – och att företaget ska ha nått svarta siffror, enligt Johan Hallenby.

Annons
Annons