Amazon-grundaren Jeff Bezos blir modehandlare: Brett utbud

"Ska möta varje prispunkt".

Mycket vill ha mer. Och nu ger sig Amazons grundare Jeff Bezos även in i klädbranschen, rapporterar CNBC. Men den här gången är det inte fråga om e-handel, utan om en fysisk butik. Och den kommer att husera i Los Angeles-förorten Glendale och öppna under 2022, enligt bolaget. Utbudet ska både rikta sig till damer och herrar. Och det blir en mix av välkända och nya märken, rapporterar nyhetskanalen.

Ni kommer att hitta allt från vanliga jeans för 10 dollar till tidlösa artiklar för 400 dollar. Vi vill möta varje budget och varje prispunkt, säger Simoina Vasen, chef på Amazon Style, till CNBC.

Annons

Öppnar även varuhus

Amazon berättade i augusti förra året att de nu gör en bredare satsning på just fysisk handel, som historiskt sett förstås har varit bolagets huvudkonkurrent. Framöver planerar man även att öppna varuhus i Kalifornien och Ohio. Och även där ska det säljas kläder.

Butiksytorna väntas uppgå till runt 30 000 kvadratmeter. Det är alltså inte fråga om några jättevaruhus. Svenska Mall of Scandinavia har jämförelsevis en totalyta på 100 000 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: Efter lättade restriktioner: Amazon öppnar varuhus

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!