Amazon i bråk med Visa – stoppar betalningar med kreditkort

Anses vara för dyrt.

E-handelsjätten Amazon visar nu sina muskler genom att helt enkelt sätta sig emot ett av världens största betalbolag, Visa. Amazon kommer från och med den 19 januari nästa år inte att ta emot betalningar med kreditkort från Visa, något som Bloomberg var först med att rapportera.

Drabbade kunder meddelades under onsdagen om förändringen.

Annons

LÄS ÄVEN: Ny rapport avslöjar Europas starkaste e-handelsmarknader

Det gäller dock endast kort som är utfärdade i Storbritannien men det handlar förstås ändå om en stor skara konsumenter som nu inte kommer att kunna handla på Amazon med sina kreditkort. Vanliga bankkort, utan kredit, sägs dock fortfarande vara okej att använda.

"Borde minska med tiden"

Anledningen till blockaden ska vara de transaktionsavgifter som Visa tar ut på sina kreditkort. Avgifter som Amazon uppenbarligen tycker är för höga på kort utfärdade i Storbritannien. Huruvida blockaden även gäller betaltjänsten Amazon Pay, som används av andra e-handlare, är oklart.

Det är tydligt att Amazon stör sig på kortbolagens avgifter som man anser hålls artificiellt höga.

Kostnaden för att ta emot kortbetalningar fortsätter att vara ett hinder för företag som strävar efter att ge kunderna de bästa priserna. Dessa kostnader borde minska med tiden med tekniska framsteg, men istället fortsätter de att vara höga eller till och med stiga, säger Amazon i ett uttalande.

Annons