Amazon-konkurrenten flexar – flyger långt före e-handlaren

"Otroligt stolt".

Det amerikanska detaljhandelskriget pågår för fullt mellan jätten Walmart och Amazon. Medan Walmart försöker jobba sig ifatt Amazon när det kommer till e-handeln så verkar Walmart sprungit ifrån e-handelsjätten på ett annat område, nämligen drönarleveranser.

I mellandagarna så meddelade Amazon att de precis i slutet av året börjat med pilottester i Texas och Kalifornien, när det kommer till flygande drönare som levererar paket.

Annons

LÄS ÄVEN: Upp i luften, över stan – här kommer Amazons drönarplan

Walmart, däremot, sammanfattar nu året 2022 och konstaterar att man genomfört över 6 000 riktigt leveranser med flygande drönare. Detaljhandelsföretaget levererar nu med drönare i sju amerikanska delstater.

Jag är otroligt stolt över vårt team för att ha skapat den största täckningen för drönarleveranser av någon amerikansk återförsäljare och nu ger kunderna ett otroligt snabbt – och innovativt – alternativ för leverans, säger Vik Gopalakrishnan, chef för innovation och automation på Walmart.

"Ge ännu fler kunder"

Totalt har man nu 36 operativa “drönarhubbar” runtom i landet och leveranserna ut till kund ska ske under 30 minuter.

Walmart är unikt positionerat för att erbjuda drönarleverans i stor skala med sina 4 700 butiker som når 90 procent av den amerikanska befolkningen, och denna förmåga att skala kommer att ge ännu fler kunder bekvämligheten i att ta emot varor via drönare under de kommande åren, skriver företaget.

Annons