Upp i luften, över stan – här kommer Amazons drönarplan

Drönarna är i luften - igen.

I juni meddelade e-handelsjätten Amazon att det skulle ske en nystart för företaget när det kommer till drönarleveranser. Detta efter att deras tidigare försök med flygande autonoma drönare pekats ut som ett misslyckande.

LÄS ÄVEN: Amazon tillbaka efter kraschen: ”Kommer att definiera framtiden”

Annons

Amazon samlade ihop all tidigare vunnen kunskap inför ett nytt pilottest i två amerikanska städer. Lockeford i Kalifornien och College Station i Texas.

Nu ett halvår senare så ska drönarna vara i luften. Amazon meddelar till amerikansk media att man börjat leverera med flygande drönare i både Lockeford och College Station.

Vårt mål är att på ett säkert sätt skicka upp våra drönare till skyarna. Vi börjar i dessa samhällen och kommer gradvis att utöka leveranserna till fler kunder över tid, säger en talesperson för Amazon.

E-handlaren planerar alltså att utöka det nya drönarprogrammet. För detta krävs dock speciella flygtillstånd, något som man har i de två utvalda pilotstäderna.

LÄS ÄVEN: Här lanseras nya drönarleveranser – ”hundratals har uttryckt intresse”

De första flygningarna ska ha tagit plats i fredags och på LinkedIn får vi ett lite mer personligt uttalande från David Carbon, chef för Prime Air, som programmet heter.

Jag kunde inte vara stoltare över de fantastiska människorna som utgör Prime Air. Det här är små, kontrollerade, första steg som vi kommer att göra om till stora steg för våra kunder under de kommande åren. Vi är besatta av våra kunder och vårt krav är absolut säkerhet samtidigt som vårt uppdrag är att skapa framtidens leveranser. Teknologin låser upp den framtiden och våra medarbetare är grunden som allting står på, säger han.

Annons
Annons