Amazon-lagret i Eskilstuna bekräftat: ”Ligger idealiskt”

"Har gett oss förtroendet".

Det har varit en illa dold hemlighet länge och nu berättar Kuehne Nagel att lagret i Eskilstuna mycket riktigt kommer att drivas åt Amazon, rapporterar SVT.

Jag kan bekräfta att Amazon har gett oss förtroendet att fullborda deras e-handel i Sverige. Därför håller vi på att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna, skriver Helgi Ingólfsson, Kuehne Nagels chef i Sverige, i ett mail till SVT via koncernens kommunikationschef.

Annons

Precis som vi avslöjade redan i maj kommer lagret, som är beläget i Eskilstuna Logistikpark, att mäta 15 000 kvm. Ett ganska modest utrymme alltså, men Amazon har  ett antal mindre, citynära lager globalt som används för snabbare leveranser. Sannolikt finns det också goda möjligheter att utöka ytan vid behov.

Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm, säger Helgi Ingólfsson om läget.

Men mer än så säger man inte. Amazon har hittills varit väldigt sparsamma med information, men har lovat att berätta mer om vilka tjänster och erbjudanden de svenska konsumenterna har att vänta sig ju närmare release man kommer.

Annons