Bekräftat: Amazons logistikpartner om lagret i Sverige – så stort blir det

"Hjälper en marknadsledande global aktör att etablera sig i Sverige".

Nu behöver ingen spekulera längre. Det är mycket riktigt Amazons logistikpartner Kuehne Nagel som etablerar sig i Eskilstuna. Även om allt pekat mot den globala logistikaktören, framför allt via deras egna jobbannonser, har ingen definitiv bekräftelse gjorts, förrän nu.

Dominique Nadelhofer, globalt pressansvarig på Kuehne Nagel, berättar att de slår sig ned i Eskilstuna och bjuder även på lite mer information.

Annons

Eskilstuna-läget kommer att bli runt 15 000 kvadratmeter stort, säger han till Ehandel.

Det låter förstås väldigt litet för att vara ett förmodat Amazon-lager. Men e-handelstitanen har flera mindre lager i citynära lägen i USA på till och med under 10 000 kvadratmeter. Dessa används till Amazons allra snabbaste leveranstjänster och har en enorm omsättning på varor.

"Snabba leveranser"

Vi skrev igår om hur de svenska e-handlare som varit i kontakt med Amazon har uppfattat att e-handelsjätten kommer att erbjuda sin Fulfillment-tjänst även i Sverige. Däremot har inte lagret i Eskilstuna nämnts i samtalen mellan parterna.

Vi hjälper en marknadsledande aktör på den globala marknaden att etablera sin svenska verksamhet med snabba leveranser av en stor rad olika produkter till svenska konsumenter, går det att läsa i en av Kuehne Nagels jobbannonser där man söker en Site Manager till lagret i Eskilstuna.

Men om det är Jeff Bezos megabolag det avser vill man inte berätta i dagsläget. Inte heller exakt när det nya lagret tas i drift.

Vi kommenterar inte vår kundlista, säger Dominique Nadelhofer.

LÄS ÄVEN: Amazons besked till svenska e-handlarna – då lanserar man

Annons
Annons