Amazon lanserar ny butik i Sverige: ”Alla kan bli bättre”

Amazon Second Chance.

Begagnat är förstås hetare än någonsin när både ekonomin och miljön tjänar på att återanvända. Nu hoppar Amazon.se på tåget med ett nytt fokusområde. Det handlar dock inte om second hand, något e-handelsjätten också experimenterar med.

LÄS ÄVEN: E-handelsjätten i ny second hand-satsning: “Tillgänglig lyx”

Annons

De nya satsningen går vid namn Hemmafix och får en egen avdelning på den svenska sajten. Amazon.se kallar det för Hemmafix-butiken och den ska inhusera guider, reparationsverktyg och reservdelar.

Vi kan alla bli bättre på att förlänga livslängden på våra saker, oavsett om det handlar om ett par skor, en cykel eller en teknikpryl. Med Hemmafix har vi samlat verktyg och reparationskit till bra priser ihop med användbar information, som vi hoppas ska få fler att upptäcka att det faktiskt är roligt att reparera samtidigt som det sparar pengar och är snällare mot miljön, säger Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se.

Den nya Hemmafix-butiken ska vara en del av Amazons initiativ “Amazon Second Chance”. En satsning som handlar om att byta in produkter och återvinna, och förstås även köpa “certifierade” begagnade produkter.

Idén till Hemmafix-butiken föddes när jag själv var på jakt efter något att laga mina utslitna skor med, och insåg hur Amazons stora utbud av reparationskit kan hjälpa fler förlänga livslängden på sina prylar. Jag är så glad att butiken kan erbjuda både kunskap och verktyg för att hjälpa folk laga det de redan har, säger Philip Brodd, produktutvecklare hos Amazon.se.

Annons