Amazon öppnar för fler lager i Sverige: ”Öka tillgängligheten”

E-handelstitanen i stor logistikoffensiv.

Björnen sover inte längre. Amazon har aggressivt skalat upp sitt leveranserbjudande på kort tid och under tisdagen lanserades världens största kundklubb i e-handeln, Amazon Prime.

Men medan man kan erbjuda en till två dagars leveranser på många produkter med relativt bra räckvidd, så saknas fortfarande paradgrenen samma dag-leverans i stor utsträckning. Den tjänsten når än så länge bara Stockholmsområdet. Och det är förstås inte tillräckligt om man vill lyckas på bred front. Vi frågade därför Amazon huruvida de tänker sig att öppna fler lager i landet.

Annons

Vårt fokus är att tillhandahålla bra service till våra kunder, fortsätta att öka utbudet och tillgängligheten och erbjuda snabba och pålitliga leveransalternativ, säger en talesperson för Amazon.

Låter det luddigt? På Amazon-språket är svaret på vår fråga ett "ja". Standardsvaret brukar i vanliga fall vara att man inte kommenterar rykten, spekulationer eller framtida planer.

Rea-festen till Sverige

En annan nyhet i och med lanseringen av Amazon Prime är att svenska kunder kommer att vara inbjudna till bolagets stora rea-fest framgent.

Amazon Prime-kunder kommer kunna ta del av erbjudanden på Prime Day, säger en talesperson.

Exakt vad som möjliggjort lanseringen av Amazon Prime vill man däremot inte gå in på, utan upprepar istället mantrat från gårdagens pressmeddelande.

Vi lanserade Amazon i Sverige för snart ett år sedan och är väldigt glada över mottagandet från våra svenska kunder. Med lanseringen av Amazon Prime tar vi nu nästa steg i vårt kunderbjudande och erbjuder våra svenska kunder en ännu bättre kundupplevelse.

LÄS ÄVEN: Amazon Prime lanseras i Sverige - "vi är oerhört glada"

Annons
Annons