Amazon plockar in tusentals nya lagerrobotar

Amazon vill automatisera en stor del av sin packningsprocess med robotar. Idag har e-handelsjätten drygt 1 300 robotar i sina centraler men planerar att ha minst 10 000 på plats i slutet av 2014.

Amazon har satsat stora pengar på nya distributionscentraler de senaste åren. Man har också gjort sitt bästa för att fylla dem med personal. I hösats anställdes drygt 7 000 nya medarbetare och i februari sökte man ytterligare 2 500 heltidsarbetare på ett bräde.

Nu är det dags igen, fast den här gången är det robotar som ska in på lagret. Idag har Amazon cirka 1 300 robotar på sina distributionscentraler. En siffra som ska bli 10 000 innan året är slut.

Annons

Skalar upp Kiva

För ungefär två år sedan köpte Amazon upp robottillverkaren och mjukvaruföretaget Kiva Systems för 775 miljoner dollar. Kiva utvecklar och tillverkar robotar och program för hantering och optimering av varuflöden.

Kivas robotar använder en mjukvara som instruerar dem och de letar sedan upp beställda produkter på bärbara hyllor och för dem till lagrets packstationer. Det är detta system som Amazon nu ska användas i ännu större skala.Källa: Internet Retailer

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!