Amazon rullar i pengar – sålde för över 900 miljarder

Och vinsten ökar kraftigt.

E-handelsjätten Amazon har nu släppt siffrorna för första kvartalet 2021 och trots en enorm ökning under pandemin så fortsätter de att överraska. Omsättningen steg med hela 44 procent, jämfört med i fjol, och landade på totalt 108,5 miljarder dollar, lite över 900 miljarder kronor.

Och omsättningen är inte det enda som stiger. Rörelseresultatet mer än fördubblades till totalt 8,9 miljarder dollar, nära 75 miljarder kronor.

Annons

Företagets vd Jeff Bezos verkar dock inte så intresserad utav detta utan kommenterar istället att Prime Video och AWS blir 10 respektive 15 år.

När Prime Video fyller 10 år har över 175 miljoner Prime-medlemmar strömmat program och filmer under det senaste året, och streamingtimmarna har ökat mer än 70 procent jämfört med året innan, säger Jeff Bezos och tillägger:

På bara 15 år har AWS nått en årlig försäljning på 54 miljarder dollar och konkurrerar mot världens största teknikföretag och dess tillväxt accelererar - en ökning med 32 procent jämfört med året innan. Företag från Airbnb till McDonald's till Volkswagen kommer till AWS eftersom vi erbjuder det som är den överlägset bredaste uppsättningen verktyg och tjänster som finns tillgängliga.

Gällande företagets siffror så står det dock klart att den starka tillväxten beräknas fortsätta. Amazon förutspår nämligen en omsättning på mellan 110 och 116 miljarder dollar för andra kvartalet med ett rörelseresultat på mellan 4,5 och 8 miljarder dollar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!