Amazon säger ja till biljonpaket för att uppgradera vägar och Internet

Jeff Bezos välkomnar höjd bolagsskatt.

USA:s president Joe Biden har föreslagit en ordentlig skattehöjning för företag, från 21 procent till 28 procent. Detta resulterar förstås i ett pengatillskott som då ska hjälpa till att finansiera en infrastruktursatsning på 2,3 biljoner dollar, runt 20 biljoner kronor.

Höjd bolagsskatt är kanske inte något som stora företag brukar jubla över men Amazon var snabba att stödja förslaget.

Annons

Vi stöder Biden-administrationens fokus på att göra djärva investeringar i amerikansk infrastruktur. Både demokrater och republikaner har stöttat infrastruktur tidigare, och det är nu rätt tidpunkt att arbeta tillsammans för att få detta att hända, säger Amazons vd och grundare Jeff Bezos i ett uttalande.

I förslaget ska man bland annat satsa på att rusta upp vägar och hamnar men också digital infrastruktur för Internet. Alla dessa saker kan förstås gagna e-handelsföretag som Amazon.

Vi inser att denna investering kommer att kräva eftergifter från alla håll - både när det gäller vad som ingår och hur det blir betalt för. Vi stödjer en höjning av bolagsskatten. Vi ser fram emot att kongressen och administrationen samlas för att hitta rätt, balanserad lösning som bibehåller eller förbättrar USA:s konkurrenskraft, avslutar Jeff Bezos.

LÄS ÄVEN: Amazon ber om ursäkt – bekräftar att anställda kissar i flaskor

Annons