Amazon.se rensar på sajten efter nya luringar – ”ett ärligt misstag”

Flerpack ställde till det igen.

Under förra veckan rapporterade vi hur ett tryckfel på Amazon.se ledde till att e-handelsjätten blev anmälda till Konsumentverket efter att ha dröjt med att åtgärdat det. Det rörde ett paket vittvättmedel från varumärket Via, som enligt produktsidan skulle vara ett 10-pack. Men så var alltså inte fallet, vilket ett antal snopna konsumenter bittert fått erfara.

Samma problem har därefter upptäckts på ett gäng varor, som duschgel, balsam och våtservetter från varumärket Neutral, där 6- och 8-pack sålts till rena vrakpriserna. Men även här har bara kunderna fått en vara och inte det uppgivna antalet.

Annons

Vi hörde därför av oss till Amazon och frågade exakt vad det är som hänt och om det återigen rör sig om ett problem med översättningen, eller att helt enkelt fel version av produktsidorna tänts upp? Exakt vad som ligger bakom får vi dock inte veta.

Jag kan bekräfta att det var ett ärligt misstag. Produkterna har blivit borttagna och återbetalade i berörda fall, säger en talesperson på Amazon till Ehandel.

När vi nu kontrollerar produktsidorna har försäljningen mycket riktigt stoppats under dagen och de berörda produkterna är just nu inte möjliga att beställa innan felet är åtgärdat.

LÄS ÄVEN: Bästsäljaren en luring – Amazon anmäls till KO

Annons