Bästsäljaren en luring – Amazon anmäls till KO

"Avbeställ direkt".

Flera kunder trodde sig ha gjort ett superfynd på Amazon.se. Nämligen ett 10-pack med tvättmedelspulver för vittvätt, från varumärket Via, för bara 70 kronor. Döm om deras besvikelse när bara ett paket dök upp.

Därför har Amazon nu anmälts av en privatperson till Konsumentverket. Anmälaren har kontaktat Amazons kundtjänst och då fått både pengar och en ursäkt tillbaka, tillsammans med ett löfte.

Annons

Jag kommer att rapportera felet direkt och se till att det inte händer igen. Under tiden kommer produkten att tas ur lager ett tag på Amazon.se, men den kan komma att finnas tillgänglig hos andra försäljare på Amazon.se, skrev supporten i mailet.

Men så har alltså inte blivit fallet. Samma artikel ligger fortfarande uppe till försäljning till samma namn och pris och det rör sig inte om externa säljare, utan Amazon själva. "Fraktas från och säljs av Amazon", står det klart och tydligt.

Föga överraskande har produkten fått det allra lägsta möjliga betyget, nämligen en stjärna av fem, av de fyra som recenserat sitt köp av produkten. Den första recensionen inkom redan den 23 december och konstaterar att det bara dök upp ett paket.

Fel rubrik samt produktbeskrivning. Avbeställ artikeln direkt och slipp krångel, varnar en annan besviken kund.

Till historien hör att produkten just nu är den mest sålda i kategorin pulvertvättmedel.

Uppdatering: Amazon har efter artikelns publicering tagit ned produkten i väntan på rättelse.

LÄS ÄVEN: Amazon.se rensar på sajten efter nya luringar - "ett ärligt misstag"

Annons
Annons