Amazon sparkar sin robothund – sätter programmet på sparlåga

"Mötte inte kundernas förväntningar".

I januari 2019 så lanserade Amazon självgående leveransrobotar som tog sig fram på gatorna i delstaten Washington. Robotarna var inte de första av sitt slag utan följde bland annat företaget Starship i utformningen. Små robotar som rullar fram på trottoaren och levererar mindre paket eller hämtmat genom en lucka på toppen.

LÄS ÄVEN: Amazon har börjat leverera med självgående robotar

Annons

Pilotprojektet med Scout har sedan 2019 expanderat till fler områden i USA och totalt ska 400 personer ha jobbat med projektet. Senast vi skrev om Scout var i fjol då man startade ett center i Finland som skulle arbeta med att göra Scout bättre.

LÄS ÄVEN: Två dussin ingenjörer ska forska på Amazons robot i Finland

Nu meddelar dock Bloomberg att Scout har fått sparken. Amazon hävdar samtidigt att projektet inte är helt nedlagt. Scout-teamet på runt 400 anställda ska upplösas och robotarna kommer inte längre rulla runt på trottoarerna.

Ett mindre team ska dock kvarstå och fortsätta att utvärdera möjligheterna för en autonom robot av denna typ.

Under pilottestet av Scout så arbetade vi med att skapa en unik leveransupplevelse, men genom användarfeedback så har vi fått reda på att delar av programmet inte mötte kundernas förväntningar, säger en talesperson för Amazon och tillägger:

Som ett resultat av detta så avslutar vi nu vårt pilottest och riktar om programmet. Vi kommer att jobba med de anställda för att matcha dem med andra öppna platser där deras kunskaper kan komma till bäst användning.

Annons