Amazon stäms av förarna som tvingats kissa i flaskor

Och göra nummer två i hundbajspåsar?

Det har länge snackats om att lagerarbetare och chaufförer hos Amazon tvingas kissa i flaskor för att de inte har tid att gå på toa. I april 2021 så gick Amazon också ut och bekräftade att detta inte var en myt.

Lagerarbetarna påstods dock alltid ha tid och tillgång till toaletter men ryktet om att chaufförer var tvungna att kissa i flaskor, för att de inte hann med att gå på toaletten, uteslöts alltså inte av e-handlaren.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon ber om ursäkt – bekräftar att anställda kissar i flaskor

Och nu har den oundvikliga konsekvensen av detta uppdagat sig. Tre av dessa chaufförer har nämligen stämt Amazon i en grupptalan, detta rapporterar bland annat Forbes.

Stämningen lämnades in i måndags i delstaten Colorado och chaufförerna hävdar att de fick jobba under omänskliga förhållanden som bland annat gjorde så att de inte kunde ta sig till en toalett i tid. Enligt stämningen ska “hårda arbetskvoter" och "genomgående spårning" göra det nästintill omöjligt att ta en paus för att utföra de mänskliga behoven.

Enligt chaufförerna ska distributionscentralerna där rutterna börjar och slutar översköljas av flaskor fyllda med urin. Något som interna dokument tidigare visat att ledningen på distributionscentralerna vetat om.

En av chafförerna ska även vara av det kvinnliga könet vilket därmed gjorde det svårt att kissa i flaskor. Hon var alltså tvungen att avvika från den befintliga rutten, något hon tydligen tillrättavisats för av ledningen. Det talas även om att förare tvingats bajsa i hundbajspåsar inuti fordonen.

Stämningen måste nu godkännas av domstolen och det är alltså en grupptalan så fler förare kan ansluta till stämningen.

Annons