Amazon tar sig an möbeljättarna – planerar ny leveranstjänst

Ska rullas ut på tre platser.

E-handelsjätten Amazon planerar att utöka sina hemleveranser med nya tjänster. Det rapporterar Bloomberg som menar på att e-handlaren vill utmana konkurrenter som Wayfair, som redan idag både kan leverera och bygga ihop kundernas beställda möbler.

Nyheten har inte oväntat följts av en del skämt då Amazon nyligen erkänt att deras chafförer ibland tvingas kissa i flaskor. Nu ska de alltså även bygga ihop möbler i ett redan tajt schema.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon ber om ursäkt – bekräftar att anställda kissar i flaskor

Skämt åsido så är förstås denna typ av tjänster något som länge diskuterats vara nästa steg i hemleveranserna och just möbler är ett område där kunderna nog gärna betalar en extra slant för att få dem ihopbyggda. IKEA erbjuder till exempel en monteringstjänst men den är fristående från leveransen vad vi förstår.

Amazons nya planerade tjänst ska utföras av chaufförerna som alltså ska leverera möbeln och bygga ihop den. De ska även ta tillbaka produkten om kunden inte är nöjd. Vad det hela kommer att kosta ska ej framgå av de handlingar som Bloomberg fått ta del av.

Tjänsten ska initialt rullas ut på tre platser i USA där en avslöjas vara Virginia.

Annons