Amazon tillbaka efter kraschen: ”Kommer att definiera framtiden”

Nytt pilotprojekt i USA.

I augusti förra året så spreds nyheten att Amazons drönarprogram var ett stort misslyckande. Trots flera år av utveckling så hade Amazon i princip inte kommit någonstans samtidigt som allt fler konkurrenter började visa upp fungerande alternativ. De utpekade felen var dock främst organisatoriska.

LÄS ÄVEN: Amazons drönarprogram pekas ut som ett stort misslyckande

Annons

Nu verkar man dock ha skakat av sig det gamla pilotprojektet och är redo för nya tag. Amazon rapporterar nämligen att man är tillbaka i drönarspåret. Man erkänner inga misslyckanden men detta drönarprojekt har en ny bas, staden Lockeford i Kalifornien, och drönarna ser ut att vara av en ny modell.

Amazon hänvisar dock till sina tidigare tester som grund för detta nya pilotprojekt. Oavsett misslyckanden eller ej så ska alltså Amazon nu vara redo att återigen leverera varor med flygande drönare.

Vi arbetar med Federal Aviation Administration (FAA) och lokala tjänstemän i Lockeford för att få tillstånd att genomföra dessa leveranser och kommer att fortsätta med det samarbetet i framtiden, säger Amazon.

Enligt Amazon har man utvecklat ett unikt system för “sense-and-avoid” som ska göra att man slipper ha visuell översikt över drönarna.

Detta låter vår drönare fungera över större avstånd samtidigt som den undviker andra flygplan, människor, husdjur och hinder på ett säkert och tillförlitligt sätt.

Drönarleveranserna i Lockeford ska inledas senare i år och tusentals produkter ska då gå att få hem via flygande drönare.

Lockefordborna kommer att spela en viktig roll för att definiera framtiden. Deras feedback om Prime Air, med drönare som levererar paket i deras bakgårdar, kommer att hjälpa oss att skapa en tjänst som säkert kan skalas upp för att möta kundernas behov överallt, meddelar Amazon.

Annons
Annons