Amazon tvingar anställda till kontorsarbete – stor ilska

Jätten har skickat ut ett varningsmejl.

Distans- och hemarbete blev tidens melodi när restriktioner infördes på global nivå, under pandemins svåraste år 2020 och 2021.

Techbolag som Meta, Google och Spotify var snabba med att beordra hem sina kontorsarbetare. Men så hävdes restriktionerna under 2022 och allt fler arbetsgivare började att kräva ökad kontorsnärvaro igen. Det är dock fortsatt vanligt med så kallat hybridarbete, där man varvar hem- och kontorsarbete.

Annons

Vissa mejl har hamnat fel

E-handelsjätten Amazon införde, i maj i år, en policy för ökad kontorsnärvaro, för sina USA-anställda. Detta ledde dock till kraftiga personalprotester.

Men företaget ger sig inte och har nu även skickat ut en varning via mejl till de som inte följer närvaropolicyn. Den gör gällande att man ska vara på kontoret minst tre dagar i veckan, rapporterar BBC.

Medger felutskick

Det verkar dock ha spätt på missnöjet ytterligare, då en del av de som har fått mejlet redan följer policyn till punkt och pricka.

Även om vi har vidtagit flera steg för att säkerställa att det här e-postmeddelandet gick till rätt mottagare, inser vi att det kan finnas fall där vi har gjort felaktiga utskick, medger företaget i ett uttalande, till BBC.

Annons