Amazons PR-push i Sverige – jobbannonserna avslöjar

Söker folk till flera nyckelpositioner.

Öppnandet av Amazon.se rycker allt närmare. Nu har nya jobbannonser dykt upp som avslöjar ännu mer av e-handelsjättens planer i Sverige. Bland annat söker man nu, via den svenska e-handelsgrenen, "en erfaren" Third Party Logistics Manager, som från Stockholm ska vara med och sköta hela kedjan i tredjepartslogistiken inom Amazons European External Fulfillment. Alltså den del där externa handlare kan ta del av Amazons lagerföring och snabba leveranser.

Rollen kommer även att innefatta resande ungefär 50 procent av tiden och kandidaten ska vara väl bevandrad inom både det svenska och engelska språket.

Annons

Men det stannar inte där. Man söker även personer viktiga positioner inom marknadsföring, med uppgiften att kommunicera direkt med svenska kunder.

Man söker dels en CRM Marketing Manager, som ska marknadsföra e-handeln via email, push och mobil. Den sökande ska ha utmärkta kunskaper i att både att skriva och prata svenska och engelska.

Du kommer att vara ansvarig för att paketera, utföra och utveckla marknadsföringskampanjer via email- och pushnotiser, för att driva på kundengagemanget automatiserat och skalbart på samtliga Amazons marknadsplatser, skriver man i annonsen.

Anpassar till Sverige

Men man letar också efter en Senior Marketing Manager, som bland annat ska hjälpa till att optimera Amazons marknadsföringskanaler och "anpassa dem efter våra svenska kunders behov". Man har även annonserat ut jobbet som Senior Business Development and Account Manager, som också får en ledande roll inom marknadsföringsteamet för e-handeln.

Det är just inom marknadsföring, försäljning och PR som man gör en ordentlig push just nu. Samtliga roller är direkt avgörande dels för att nå svenska konsumenter, men också för att hjälpa svenska e-handlare att sälja via Amazon till andra marknader i Europa.

LÄS ÄVEN: CDON:s vd i samtal med Amazon: ”De lanserar innan året är slut”

LÄS ÄVEN: Amazons besked till svenska e-handlarna – då lanserar man

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!