Ännu en Boozt-topp avgår: ”Rätt tid för mig att lämna”

Har varit i företaget i mer än åtta år.

För bara någon månad sedan stod det klart att Boozts CFO, Allan Junge-Jensen, skulle lämna företaget efter åtta år. Boozt grundades år 2007 men relanserades av bland andra Junge-Jensen år 2011.

LÄS ÄVEN: Boozts medgrundare lämnar: "En del av vår överenskommelse"

Annons

En annan som var med vid relanseringen 2011 var Niels Hemmingsen, som sedan dess haft rollen som COO, Chief Operating Officer. Nu står det klart att även han kommer att lämna bolaget. Officiellt slutar han som som COO den 1 november i år, men han stannar kvar som rådgivare fram till mitten av 2020.

Boozt är ett fantastiskt företag och jag är stolt att jag har fått vara en del av denna resa. Vi har satt standarden för snabba leveranser i Norden. Nu har vi också färdigställt planerna for hur vi ska utvidga vår kapacitet kommande år och går in i en fas där fokus ligger på operativ processoptimering. Detta gör att det nu är rätt tid för mig att lämna Boozt, säger Niels Hemmingsen i ett pressmeddelande.

"Avgörande för Boozts framgång"

Framöver kommer rollen som COO hos Boozt att delas upp på flera personer. En av dem som tar över på logistikområdet är Lars Lindgaard, som hittills varit Distribution Director, får nu den nya titeln Head of Fulfilment Operations.

Boozts vd Hermann Haraldsson tackar Niels Hemmingsen för hans insatser för bolaget.

Niels arbete har varit avgörande för Boozts framgång. Han har varit instrumental i utvecklingen av vår automatiserade hanteringsprocess som möjliggör snabba leveranser till våra kunder, i takt med att antalet order växer, säger han och fortsätter:

Att dela upp rollen som COO ger oss bättre möjligheter att effektivisera vår verksamhet, vilket är nästa steg i utvecklingen av Boozt. Niels flyttade nyligen till Ålborg, i norra Danmark, men kommer att fortsätta som rådgivare fram tills mitten av nästa år för att säkerställa en smidig överlämning av sina ansvarsområden och slutföra några av de större utvecklingsprojekten.

Annons