Ännu en färghandlare i konkurs – fem haverier på kort tid

Norska ägaren tror sig kunna vända trenden.

Norska Mestergruppen köpte nyligen både Happy Homes och Colorama.

Men dystert nog gick ytterligare en av Coloramas franchise-tagare – nämligen Färghuset i Flen – i konkurs i början av månaden. Detta efter att ha dragits med förluster under flera år. Det rapporterar Katrineholms-Kuriren.

Annons

Om det är någon som är intresserad över att driva färghandel i Flen så får man gärna höra av sig till mig, säger konkursförvaltare Gustaf Pontén till tidningen.

Totalt har fem Coloramahandlare ansökt om konkurs under det senaste halvåret. Samtidigt noteras också ett stort intresse bland handlare för att bli medlemmar av såväl Colorama som Happy Homes.

Förra veckan anslöt sig Ivars Färg Vänersborg till Happy Homes, rapporterar JBF, Tidskrift för byggmaterial, järn och färgfackhandel. I samma vecka fick Colorama även en ny medlem i Karlstad.

I och med affären mellan Mestergruppen och Colorama ser vi stora fördelar att bli en del av kedjan och vi vill vara med på den spännande resan framåt. Vi får nu ett av Sveriges starkaste varumärken inom färgfackhandeln, säger Ulf Larsson, ägare av Colorama i Karlstad, till JBF.

Dessutom noterar JBF att marknadssituationen för färgfackhandeln fortsatt är turbulent. Det är framför allt Colorama som tappat medlemmar. Den norska ägaren Mestergruppen är dock förhoppningsfulla om framtiden.

Vi är glada över att hälsa Colorama välkomna till familjen. Precis som våra medlemmar och entreprenörer besitter de stor kompetens, erfarenhet och brinner för att göra det där lilla extra för sina kunder varje dag, kommenterade Mia Malmros, tillförordnad vd för Mestergruppen Sverige, i samband med att förvärvet av Colorama slutgiltigt godkändes i början av april.

LÄS ÄVEN: Affären får grönt: Jätten köper svenska e-handlaren: ”Välkomna”

Annons
Annons