Anrika butiken tvingas i konkurs – efter 93 år: ”Tungt hjärta”

Bröt upp från jätten för fyra år sedan.

Efter 93 år som företag tvingas Matfors möbler att lägga ned verksamheten. Bolaget begärdes i konkurs i slutet av mars. Och under tisdagen gick startskottet för utförsäljningen, som lockade en stor rad kunder som jagade klipp.

Det är med tungt hjärta vi måste meddela att vi försatts i konkurs. Vi vill tacka alla kunder som valt att handla hos oss genom åren och vi kommer att sakna er alla, skriver man på sin Facebook-sida.

Annons

Efter att ha brutit sig loss från möbeljätten EM Home under 2020 valde ägarna att driva verksamheten under eget varumärke.

Det senast registrerade verksamhetsåret, som avslutades i februari 2023, lyckades bolaget vända en förlust på 48 000 kronor till en vinst på 387 000 kronor. Men däremot backade försäljningen från 8,1 till 6,3 miljoner.

Bokslutsårets resultat har påverkats positivt av efterskänkta leverantörsskulder från tidigare butikskedja, med anledning av fullföljt slutuppgörelse, skriver man i årsredovisningen.

Men trots det gick verksamheten inte att hålla flytande och nu behöver man alltså stänga för gott. Värt att notera är också att bolaget begärdes i konkurs redan i slutet av december 2023, en ansökan som återkallades i mitten av januari.

Annons