Apohem tar in 19 miljoner: ”De stoppar in pengar kontinuerligt”

"Är i en fas som kräver investeringar".

Nätapoteket Apohem, som är en av Axfoods satsningar, drog igång i början av förra året. Det uttalade målet var att bli störst i branschen, men apoteket lanserades utan några rättigheter att sälja receptbelagda läkemedel.

LÄS ÄVEN: Apohem redo att satsa på riktigt – är nu ett fullskaligt apotek

Annons

Ett halvår efter att bolaget lanserats kom tillståndet från Läkemedelsverket, men det var inte förrän i januari i år som Apohem äntligen började sälja läkemedel i sin e-handel.

Nu meddelar Axel Johnson-koncernen, som är majortitetsägare av Apohem genom Axfood och investeringsbolaget Novax, att de satsar ännu mer på nätapoteket. Via Axfoods logistikbolag, Dagab, investeras 11 miljoner kronor och genom Novax får Apohem ytterligare 8 miljoner. Sammanlagt tar Apohem in alltså 19 miljoner kronor.

Vi har ägare som kontinuerligt stoppar in pengar, de har gjort det förr och de kommer att göra det igen. Vi är i en fas som kräver investeringar. Den här marknaden växer med 35 procent årligen, det motsvarar en miljard om året i tillväxt, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem, till Breakit.

Pengarna ska gå till utveckling av företagets organisation och teknik.

Annons