Apotea drar västerut: Dubblar lagerytan med nytt jättelager

“1 miljon paket i månaden”.

Apotea har sitt huvudkontor och lager i Morgongåva. Nu avslöjar dock apoteksjätten att det är dags att bredda geografin. E-handelsföretaget ska nämligen bygga ett högautomatiserat logistikcenter i Varberg.

Det nya lagret i Varberg kommer att ge oss möjlighet till snabbare leveranser i Syd- och Västsverige inklusive Göteborg och Malmö. Logistikcentret kommer att vara högautomatiserat med tydlig hållbarhetsprofil, gröna energilösningar och förhoppningsvis, Sveriges största solcellsanläggning på taket, kommenterar vd:n Pär Svärdson satsningen.

Annons

Lagret ska börja byggas redan till hösten och man hoppas att det ska stå klart till årsskiftet 2023/2024. Logistikcentret ska landa på 40 000 kvadratmeter och anställa runt 400 personer, något som förstås gjort kommunen glada.

Vi är väldigt glada över att Apotea har valt Varberg för sin fortsatta expansion. Apotea kommer att skapa hundratals nya arbetstillfällen och är ett expansivt bolag som utvecklar framtidens hållbara logistik, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

Lagret i morgongåva är på 38 000 kvadratmeter så det nya lagret blir en rejäl expansion mot tidigare yta.

Den nya investeringen är en del av Apoteas pågående expansion, där man under året automatiserat och effektiviserat sin logistik med ett antal avancerade packrobotar och börjat bygga en autostore i Morgongåva, meddelar företaget.

LÄS ÄVEN: Ehandel på exklusivt Apotea-besök – Pär Svärdson berättar allt: ”Jag kunde ingenting”

Annons