Apotea krossade 4 miljarder: ”Växa i den hastigheten har varit tufft”

742 000 nya kunder.

Nätapoteket Apotea slog nytt rekord under 2020. Bolaget har nämligen ökat 50 procent och omsatt drygt 4 miljarder kronor, samtidigt som man summerade ett fortsatt positivt resultat.

2020 har varit ett oerhört utmanande år för Apotea och för hela världen. När pandemin bröt ut tvingades en helt ny målgrupp ut i e-handeln och vi har fått hela 742 000 nya kunder under året, säger Pär Svärdson, grundare och vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Annons

Under det gångna året har Apotea investerat en hel del i automation vilket har möjliggjort ännu snabbare leveranser. Nu skickar företaget ut över en miljon paket i månaden från lagret i Morgongåva.

Vi har även rekryterat flera hundra nya medarbetare under året, men att växa i den hastighet som vi gjort under pandemin har varit tufft, säger Pär Svärdson.

Vår prioritet nu är att inkludera alla som börjat hos oss i vår kultur, samtidigt som vi fokuserar på arbetsmiljön för att bli Sveriges bästa arbetsplats.

Apotea meddelar stolt att man dessutom har samlat in 14 miljoner kronor till välgörenhet, främst till SOS Barnbyar och WWF Världsnaturfonden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!