Apotea krossar nytt miljardrekord: ”Fantastisk start”

Bygger nytt lager i syd.

Apotea har dundrat förbi ännu en milstolpe. Nu står det klart att e-handlaren, på rullande 12 månader, har nått en omsättning på hela 6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Starten på året har varit fantastisk, framför allt har vår logistik i Morgongåva gått väldigt bra vilket ger oss nöjda och återkommande kunder. Samtidigt skrapar vi bara på ytan av vår kapacitet, så vi är väl rustade för hösten som vi vet är starkare rent försäljningsmässigt, kommenterar vd:n Pär Svärdson.

Annons

Under maj har bolaget vuxit med 26 procent till 600 miljoner i omsättning, samtidigt som lönsamheten har stärkts. Men exakt vad lönsamheten uppgår till framgår inte. Det är framför allt solkläm och myggmedel som har nått försäljningsmässiga rekordnivåer.

Ökar kapaciteten

I fjol gjorde Apotea stora investeringar i sitt logistikcenter och lager i Morgongåva, vilket nu avspeglar sig i tillväxten, enligt vd:n.

Just nu bygger man även ett nytt lager i Varberg, vilket ska öka e-handlarens kapacitet med drygt 50 procent under nästa år. Leveranserna i södra Sverige ska också bli betydligt snabbare.

Annons